RO – 9 idei de pus în practică pentru creșterea vânzărilor de Crăciun

Îmi place Crăciunul și îmi place mai ales să fac cadouri celor dragi. De cele mai multe ori am un buget fix și îmi doresc să fie frumos împachetate, măcar unele, pentru că am multe cadouri de făcut.

Pentru că am o experiență de lucrat în retailul offline de 16 ani și 5 ani în online, de fiecare dată când merg prin magazine privesc totul cu perspectivă de client cât și de consultant de vânzări. Iată câteva idei care sper să vă ajute să creșteți vânzările în magazinul vostru, fie el virtual sau real:

  • Faceți sugestii de cadou grupate pe nivele de preț. Adică dacă ai buget 50 de lei poți să cumperi următoarele lucruri, toate plasate grupat și eventual împachetate deja de cadou, semnalizate corespunzător.
  • Faceți sugestii de cadouri pe grupe de clienți: bărbați, femei, copii.
  • Oferiți un cadou surpriză pentru cei ce cumpără de acolo, fără să spuneți ce e, doar că există o surpriză.
  • Pregătiți o colecție limitată prezentă în magazin doar în perioada Crăciunului, comunicat corespunzător.
  • Combinați funcționalitatea cu emoțiile. Vinzi haine? Adaugă o felicitare pe care să scrie ”sunt recunoscător că faci parte din viața mea”. Vinzi cărți? Adaugă un semn de carte mai special.
  • Ai un produs care s-a vândut foarte bine pe parcursul anului? Promovează-l.
  • Oferiți clienților mai multe motive pentru a alege produsele voastre. Comunicați povestea voastră specială și de ce să cumpere de la voi. ”Donăm pentru copii” ”Sprijinim antreprenoriatul” ”Folosim ingrediente bio”.
  • Gestionarea așteptărilor clienților. Știi că sunt întrebări frecvente legate de achizițiile în preajma Crăciunului? Comunică clar răspunsul la ele.
  • Ai o bază de date cu clienți care cumpără de la tine? Trimite din noiembrie un mesaj către ei și adu-le aminte să cumpere. Poți chiar să îi ademenești cu un discount dacă cumpără înainte de 15 decembrie, de exemplu, pentru că în apropierea Crăciunului este nebunie la livrări.

Bine-nțeles că pentru fiecare domeniu există anumite particularități, eu am vorbit aici de niște idei generale care pot fi aplicate de orice fel de retailer. Vă invit să îmi scrieți dacă vreți să vă consultați cu cineva despre ideea dvs de afaceri sau vreți idei și sugestii pentru afacerea dvs. de retail la coaching@oanavaideanu.com sau 0729039511. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *